Eğitim ve Atölyeler

Beytülmakdis mü’minlerin aynasıdır. Aksa hür değilse biliniz ki mü’minler de hür değildir. Mescid-i Aksa’yı ve bizleri hürriyetine kavuşturacak ilk şey ise önce zihinlerin ve gönüllerin hürriyetine kavuşmasıdır. Yanlış bilinen doğrular yerini hakikate bırakmalı ki hakikatle yoğrulan topraklarda ağaçlar yeniden yeşersin.

  1. Dil Eğitimleri: Tercüme faaliyetlerimizin de çekirdeğini oluşturacak başta Kur’an-ı Kerim’in ve Mescid-i Aksa’nnın dili Arapça olmak üzere bölge üzerine çalışmaları kuvvetlendirmek adına İbranice dil eğitimleri ve konuşma atölyeleri planlanmaktadır.
  1. Beytülmakdis Eğitimleri: Bölgeyi ve Mescid-i Aksa’yı tarihi, coğrafi ve birçok cihetten inceleme fırsatının sunulacağı bölge uzmanları, aktivistler, araştırmacılar ve rehberler ile ‘Tanımadığın yer senin değildir, o halde önce tanı.’ sloganıyla kısa veya uzun süreli eğitim faaliyetlerini kapsamaktadır.
  1. Atölyeler: Beytülmakdis’e dair her alanda farklı atölyeler oluşturarak; kişilerin ilgileri dahilinde Beytülmakdis araştırmalarına destek olmaları ve bu alanda çalışmaya teşvik edilmeleri amaçlanır. Sulu boya, Filistin nakışı, işleme, öykü ve şiir atölyeleri bunlara örnek olarak verilebilir.